Vágjunk is bele egyből a közepébe: Te is voltál már úgy, hogy megvettél egy szuper hajszárítót, simítóvasat, körkefét, mindent, ami a hajszárításhoz kell, és mégsem sikerült úgy beszárítani a hajad, mint amikor mi, fodrászok csináljuk?

Elárulok egy titkot: nekünk sem sikerülne, ha nem tennénk rá még a megfelelő hajformázó termékeket sem. Nyilván,tanultuk is, gyakoroltuk is a szakmát, de hidd el, fontosabb a jó termék, mint gondolnád.

Ez most nem egy béna reklám akar lenni, hogy azonnal állj fel, és gyere be az üzletbe megvásárolni azt, amit mi használunk a hajadra ( bár… gyere nyugodtan), hanem csak mondom, hogy azért vannak ezek a termékek, hogy megkönnyítsék a munkánkat, illetve, hogy megtartsa a hajad azt a formát, amire nagy üggyel-bajjal beszárítottuk. Nem is ragozom tovább, aki otthon is a mi termékeinket használja, az úgyis tudja, aki meg nem, az meg azért tudja, mert az eredmény magáért beszél.
Jól karbantartott, gondosan ápolt hajat sokkal könnyebb formázni, mint egy szanaszét száradt szénakazalt, amit nem a típusára való hajápolókkal és hajformázókkal kezelnek. Ezt nem kell tovább magyaráznom, azt hiszem, érthető.

Jó eredményt csak jó minőségű, professzionális termékek és eszközök használatával érhetsz el. Ezek az eszközök általában többe kerülnek, mint a közönségtermékek, de megéri a befektetés, mivel hosszabb ideig bírják a strapát és egyszerre több követelménynek is megfelelnek. A hajápoló termékek pedig sokkal több hatóanyagot tartalmaznak, mint a közönségtermékek, mert ezek nincsenek felhígítva, illetve ritkábban kell ilyet vásárolnod, mert sokkal, de sokkal tovább elég, pont azért, mert nincs felhígítva.

A hajformázással kapcsolatban alapvető és legfontosabb tudnivaló az, hogy a haj olyan, mint a műanyag: melegen formázható, és amilyen formában kihűl, úgy marad.

Tehát, ha oldalt beszárítod a hajad, de utána eltűröd a füled mögé és úgy hűl ki, akkor szépen felveszi a füled formáját és lesz benne egy kanyar.
Ha laposra szárítod be, akkor másnap ne akard megemelni, mert szárazon már nem igen lehet formázni. Maradjunk annyiban, hogy úgy marad, ahogy kihűl.


Most nem mennék bele a hajszárítás rejtelmeibe, mert ez mégsem egy on-line fodrász tanfolyam, csak olyan kérdéseket érintek, amik mindenkire vonatkoznak. Személyes problémáidat pedig megbeszéljük akkor, amikor legközelebb jössz, kérdezz majd bátran! Tehát, ott tartottunk, hogy úgy marad, ahogy kihűl.
Nem győzöm ezt eléggé hangsúlyozni, mert ezért nagyon fontos, hogy hogy rakod bele a kefét amikor szárítod, azt merre húzod, mennyire forgatod bele, vagy éppenséggel pont, hogy nem is forgatod, milyen irányban veszed ki belőle, honnan fújod a hajszárítóval a meleget vagy a hideget(!) és hova irányítod, stb.

Nem egyszerű, nekünk is meg kellett tanulni. Többé- kevésbé sikerült :)))))

Ha azt szeretnéd, hogy ne lapuljon le a hajad egy óra múlva, akkor még amíg meleg, rögtön szárítás után dobjál bele néhány nagy csavarót, hagyd úgy kihűlni, meg lesz az eredménye, meglátod!
Ha laposat szeretnél, akkor hajszárításkor se emeld meg a tövét, mert akkor magas lesz. Hagyd a természetes esésében, hadd lapuljon a fejedre, ha jól áll és szereted, hordd így!
Lágyan omló, romantikus hullámokat, természetes, "épp még csak meg sem fésülködtem" hatást, vagy apró loknikat hajsütővassal lehet csinálni (szigorúan hővédő terméket használva!!!), de ebből is van ezer féle, mindegyikkel más lesz a hullámkép. Tanácsadásban tudok segíteni :)

Megfelelő terméket használva pár napig élvezheted a lágy, nőies hullámokat! Hajrá!
Ha nagy nehezen sikerült beszárítani a hajad, légy szíves még utána egy pár óráig maradj függőleges helyzetben, mert ha este van és lefekszel aludni, a frissen szárított hajat gyönyörűen el fogod feküdni. Azért, mert ilyenkor még egy darabig formázható a haj, úgyhogy, nyugodj bele, fel fogja venni a párna és a fejecskéd által alkotott formát.

Sokak által gyűlölt és mélyen megvetett termék a hajlakk. Ők azért vélekednek így, mert nem használtak még valóban jó hajlakkot. Egy jó lakk nem ragad, nem szárad rá a hajra, észrevétlenül tart, rugalmas formát biztosít, és egy lépést sem teszel nélküle. Tényleg. De:hajlakkot  csak messziről és keveset! Addig nyújtsd a kezed, amíg tudod, onnan fújd, úgy lesz a jó!

Hajszárítás előtti hajformázó terméket törölközőszáraz hajra teszünk, ami azt jelenti, hogy vizes még, de nem csöpög. (mert ha csöpög, lefolyik róla)
Hajformázó terméket (wax, zselé, krém...)  szárítás után a tenyeredre kend, és onnan az ujjaiddal vidd fel a hajadra, hogy egyenletesen el tudd oszlatni. Jó minőségű finishterméktől (ez az, amivel befejezzük a fizura készítést: wax, zselé, krém, lakk...) nem lesz zsíros a hajad, ne aggódj. Minden nap célszerű használni, hogy szép fénye legyen a tolladnak, vagy, hogy lesimítsd a növő félben lévő szálakat, amik a fejed tetején ágaskodnak és ellenfényen tök hülyén néznek ki. Nem biztos, hogy jobb eredményt érsz el, ha többféle cuccot, vagy nagyobb mennyiséget teszel, sőt, általában ha sokat használsz valamiből, pont az ellenkező hatást éred el vele.

Fiúk!
Télen ne menjetek ki bezselézett hajjal, nagyon kérlek! Egyrészt, már nem divat, de nem feltétlen ezért, hanem, mert a zselé vizes alapú, és ugyanaz, mintha vizes hajjal mennél ki. Aztán majd jól kihullik és jöhetsz a hajhullás elleni kezelésre... :((

Még egy -két gyors és fontos információ:
A családban mindenkinek legyen külön fésűje, hajkeféje. A jó minőségű fésű illetve hajkefe nem érdes, ha végigsimítod az ujjaiddal, nem karcolja a kezed. Ez a hajadat sem fogja. A gubancos haj kibontásához érdemes szárazon hajkefét használni, vizesen balzsamot és nagyfogú fésűt. Beszárításhoz nagyon jók az ún. hőtárolós körkefék, amikkel gyorsan lehet dolgozni, mert miközben az egyik oldalra fújod a meleget a szárítóval, szárad a másik oldalán is a hajad, mert átmegy rajta a meleg. Ilyet használunk mi is. A hajszárítás, formázás legfontosabb része a haj tövének a formázása, illetve, a megfelelő irányba való szárítása, itt dől el minden. Ha ugyanis a töve nincs megfelelően beszárítva, a végét sem fogod tudni igazán jól megformázni, vagy ha mégis, max. egy napig fog tartani. :(

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt.